רוב הישראלים חיים כשהם מוקפים בבטון ובאספלט מכל עבר, במבנים מרובעים וסטנדרטיים למדי. אלו הם חיים נוחים ופרקטיים, אבל גם מעט משעממים. הכמיהה לגיוון ולעניין הולידה טרנד שמצד אחד נשען על מסורות עתיקות ומצד שני מבוסס על חומרים מודרניים: אוהל מונגולי. אוהלים מונגוליים שימשו עמים שונים לאורך כל ההיסטוריה. בארץ הם הופכים לנפוצים יותר ויותר, למגוון מטרות. בפרט ניתן למצוא אותם כמרחבי אירוח בצפון וגם בדרום, ועוד שימוש מקובל הוא כסטודיו או קליניקה. כמו כן יש גם ישראלים שנהנים מחיים שלמים באוהלים מונגוליים שרכשו ומחיבור של ממש לסביבה ולטבע. א. דום מתמחה בהקמת אוהלים מונגוליים בהתאמה מדויקת לכל צורך ספציפי ובכל מסגרת תקציב נתונה.
המרכיבים העיקריים של אוהל מונגולי
* תמיכת בטון – שמבטיחה יציבות לטווח ארוך, גם כשמדובר על אוהל.
* ריצוף – לרוב מעץ, כך שהאוהל המונגולי הוא חלל נעים ומודרני.
* מעטפת חיצונית שכוללת בידוד תרמי – כך שהטמפרטורה בתוך האוהל נעימה גם בחורף וגם בקיץ.
* קונסטרוקציה לגג – שכוללת גם היא בידוד תרמי וכן מעטפת חסינה לחלוטין למים.
* חלון שמיים – שמכניס אל האוהל המונגולי אור טבעי ומגביר את תחושת החיבור לטבע.
איכות ללא פשרות ומענה מלא לכל צורך
במקור, שימשו אוהלים מונגוליים נוודים מונגוליים (ולא רק). כידוע האקלים במונגוליה – מדינה שכיום תחומה במזרח אסיה ע"י רוסיה וסין – מאתגר מאוד, לאורך כל השנה. מצד אחד ישנם ימים מושלגים ומצד שני יש גם ימים שבהם באה לידי ביטוי העובדה שחלקים ממונגוליה הם מדבריים, ולמרות כל זאת האוהלים המונגוליים סיפקו תנאי מחיה נוחים למדי.
כיום כאמור מדובר במבנים מודרניים שנשענים על העקרונות של האוהלים המונגוליים של פעם. כל אוהל מונגולי שתגיעו אליו במאה ה-21 הוא מבנה מפנק ופרקטי מאוד. בהתאם ניתן לנצל אותו לטובת מגורים בסגנון שונה מהרגיל, כצימר ייחודי, כחדר טיפולים עם אווירה אידיאלית, כחלל שמתקיימות בו סדנאות (ובפרט מעולם הרוחניות) ועוד ועוד. א. דום היא אחת החברות המובילות בתחום זה, גם בזכות המקצועיות, גם בזכות רמת השירות, וגם בזכות המחויבות המלאה לכל לקוח ולכל לקוחה.
בקתה מונגולית
מונגוליה היא מדינה במרכז אסיה, בין סין לבין רוסיה. במאה ה-13 האימפריה המונגולית שייסד ג'ינג'יס חאן שלטה על כרבע מאוכלוסיית העולם, בשטח של כ-33 מיליון קמ"ר. לאורך רוב ההיסטוריה חיו בה בעיקר שבטים נודדים, וגם כיום 30% מתושבי המדינה הם נוודים. צורת החיים הייחודית מכתיבה גם מבנים ייחודיים ואנחנו הרווחנו אחד מהם – הבקתה המונגולית. בקתה מונגולית היא מבנה ייחודי ומרהיב עין שיכול לשמש גם למגורים וגם לאירוח, וכמו כן לעוד מטרות. א. דום מתכננת, בונה ומקימה בקתות מונגוליות בסטנדרטים גבוהים ובמחירים תחרותיים.
המאפיינים הבולטים של בקתה מונגולית מודרנית
* בנייה אקולוגית – בקתות מונגוליות מתאפיינות בהרמוניה עם הטבע. לצורך הקמתן נדרשים הרבה פחות משאבים בהשוואה למבנים שמוקמים בשיטות "רגילות", והידידותיות לסביבה באה לידי ביטוי גם מבחינת הצורך המועט יחסית בפתרונות חימום וקירור זוללי חשמל.
* חוזק – הבקתה המונגולית היא מבנה בעל חוסן רב, גם בזכות המבנה ההנדסי הבסיסי וגם בגלל השימוש בחומרי גלם איכותיים. חשוב לציין שכל בקתה מקבלת אישור מהנדס, כך שניתן לשהות בה בראש שקט וללא כל חשש.
* מקסימום אסתטיות – היתרון המשמעותי ביותר של בקתות מונגוליות הוא האסתטיות והייחודיות. יתרון זה מתבלט לעין גם כשמדובר במרחב המשמש לאירוח וגם כשהמטרה היא מרחב מגורים. המראה יוצא הדופן מספק נחת רבה, תכנון הפנים גמיש ומותאם באופן מושלם לכל לקוח ולקוחה, וגם לחיבור לטבע ולסביבה יש חלק באסתטיות של כל בקתה מסוג זה.
מענה מדויק לכל צורך
כפי שבמקור הבקתות המונגוליות סיפקו מענה מדויק לצורך של השבטים הנודדים במונגוליה, ולמעשה עושות זאת גם במאה ה-21, כך גם כל בקתה מונגולית שמוקמת על-ידי א. דום היא פתרון שמותאם באופן מושלם לצרכים ולהעדפות של הלקוחות. ההתאמה מושגת באמצעות קשב מלא לרצונות של כל אדם, בחינה מעמיקה של תנאי השטח והמאפיינים הספציפיים שלו וכמובן הבקיאות המקצועית. מרכיב נוסף בשירות הוא זמינות גבוהה שמתורגמת גם לליווי צמוד לאורך כל הדרך, כולל היענות מהירה לכל בקשה ותשובה מפורטת על כל שאלה.